A ja chcę coś taniego bo i tak będzie lepsze niż nie używanie niczego, czy da się jakiś przyzwoity komplet kupić za 100-150 zł?
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez natashczy da się jakiś przyzwoity komplet kupić za 100-150 zł?
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokaCholera wszystkie szyby oryginalne w aucie, tak jak i wszystkie elementy, a tu przez skrobaczkę będę musiał kupować nową.. To sobie ulepszyłem
Ewentualnie
Zamieszczone przez natashA ja chcę coś taniego bo i tak będzie lepsze niż nie używanie niczego, czy da się jakiś przyzwoity komplet kupić za 100-150 zł?
A tak serio to, najlepiej złóż się z kimś i kupcie duże opakowania.
100-150 wystarczy na wosk, cleaner, szampon, kilka aplikatorów
Jeśli chodzi o wosk to może NXT, polecany przez funboya Megs'a,
o to opinia na temat tego wosku...
"felgi pyły po prostu totalnie czyste Po ich wywoskowaniu NXT 2.0 ani woda ani tym bardziej brud wogóle sie ich nie imał"Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Ja Ci mogę polecić Coli #476 + jakiś sampler z dodo (zależy jaki masz kolor) na lato.
Zamieszczone przez andrzej111Cleaner Dodo - Lime Prime lite
Zamieszczone przez andrzej111Szampon 901 od Duragloss
Zamieszczone przez andrzej111Do tego fluffy dryer + rękawica z wełnyOctavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Panowie i Panie,
potrzebuję abyście polecili mi coś dobrego na czyszczenie jasnej podsufitki, którą po ostatniej wizycie w ASO uwalili mi mechanicy. Miałem wymieniane listwy ozdobne z okienkami z tyłu auta i przy montażu mocno mi uwalili podsufitkę. Potrzebuję środka, który wyczyści odciśnięte paluchy serwismanów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nematodepotrzebuję abyście polecili mi coś dobrego na czyszczenie jasnej podsufitki, którą po ostatniej wizycie w ASO uwalili mi mechanicy.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nematodepotrzebuję abyście polecili mi coś dobrego na czyszczenie jasnej podsufitki, którą po ostatniej wizycie w ASO uwalili mi mechanicyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Na jesieni oddałem auto w celu wyprania siedzeń, oddając mi auto, były one lekko wilgotne, a że padał dodatkowo deszcz, to schły mi do następnego dnia, teraz po 3-4 miesiącach widzę w niektórych miejscach białe plamy na siedziskach, wyszły jak ktoś dłużej siedział na tym siedzeniu, a ostatnio robiłem parę tras w 5 osób, już nie chce nikomu dawać auta do prania. Chcę to latem/wiosną zrobić sam, ojciec ma karchera, może dokupiłbym jakąś końcówkę, środek piorący? A może jakiś inny sposób, co polecicie?
Komentarz
-
-
natash, tu chyba nie ma co winić osoby piorącej bo to nie powstało zaraz po praniu tylko po 3 czy 4 miesiącach. To po prostu jest nowy brud i najprawdopodobniej te białe ślady to pot a dokładniej sól. Ja prałem swoje fotele dwa razy w dwóch innych firmach i za każdym razem razem po pewnym czasie białe ślady wychodzą. Jeśli chodzi o mnie to na wiosnę będę sam prał fotele i później je zabezpieczę jakimś specjalnym środkiem do tkanin < zapomniałem nazwę > ale po zabezpieczeniu foteli bród nie przywiera do materiału, nawet woda wylana na fotek nie wsiąka tylko stoi kałuża. Postaram się znaleźć nazwę tego środka i filmik jak to niby działa
Komentarz
-
-
mecholl - daj znać jaką techniką będziesz to prał i jakim środkiem zabezpieczysz fotele, też mnie interesuje taki zabieg .
Co o takim zestawie sądzicie?
A coś konkretnego pod karchera może ktoś używa?
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 10:52 ]
andrzej111 - przecież na tamtym forum są masochiście dla potencjalnego zjadacza chleba, który przez całe życie mył auto, gąbką, wodą i jakimś środkiem piorącym, czyt. ja który nie wydaje 300 złotych na jeden środek, a ma ich 10. Ja chcę poprostu umyć auto, nawoskować, wyczyścić alufelgi, przy okazji usunąć plamy z siedzisk. Co najważniejsze zależy mi na kosztach, chcę na środki wydać jak najmniej, bo auto ma jeździć i być sprawne nie wyglądać jak przygotowane na niedzielną mszę
Na jesień kupiłem parę środków dam znać co mam :P, wiem że kupiłem jakieś szmatki do polerowania wosku, ale w praktyce były za małe :P.
Czym czyścicie czarne plamki (asfalt, smoła) z alufelg i karoserii przy progach i jak to zabezpieczacie na przyszłość?
Czy glinkowanie jest warte zachodu, patrząc z perspektywy typowego użytkownika auta, nie car detalisty?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashteraz po 3-4 miesiącach widzę w niektórych miejscach białe plamy na siedziskach
Zamieszczone przez natashA może jakiś inny sposób, co polecicie?
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 10:57 ]
Zamieszczone przez natashandrzej111 - przecież na tamtym forum są masochiście dla potencjalnego zjadacza chleba, który przez całe życie mył auto, gąbką, wodą i jakimś środkiem piorącym, czyt. ja który nie wydaje 300 złotych na jeden środek
NIe wiem po co wkółko linkowac tematy do kosmetykaaut ?? Ktos chce to sie tam zaloguje i poczyta. Tu mamy osobne forum i osobny temat.
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 11:05 ]
Zamieszczone przez natashCzym czyścicie czarne plamki (asfalt, smoła) z alufelg i karoserii przy progach i jak to zabezpieczacie na przyszłość?
Najlepszym sposobem zabezpieczenia nadwozia na przyszłość przed smołą jest, porządne przygotowanie powierzchni lakieru i zabezpieczenie jej porządnym woskiem. Innego sposobu nie ma. Oczywiście smoła nadal będzie pryskała z pod kół na laier ale zabezpieczczająca warstwa wosku spowoduje że smoła własnie na niej sie zatrzyma i dosc łatwo bedzie ja zmyć.Zamieszczone przez natashCzy glinkowanie jest warte zachodu, patrząc z perspektywy typowego użytkownika auta, nie car detalisty?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
natash, bez przesady, każdy coś dla siebie znajdzie poza tym znajdziesz opis jak prać tapicerkę + testy produktów w każdym przedziale cenowym.
Nie można polegać na opini funboy'a megsa i nielsena
Tu masz opis prania
Kogoś chyba zabolał pojazd na KASprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
natash, środek do impregnacji tkanin masz w linku. Jest też krótki filmik
W naszym sklepie pojawił się długo oczekiwany produkt do impregnacji tkanin firmy SNB. Aqua IMP nadaje się do do zabezpieczenia tapicerki samochodowej, mebli w domu, butów, ubrań i innych materiałów tekstylnych. Zapraszamy do obejrzenia filmu prezentującego działanie tego produktu.
środek do prania
Widziałem nap low w akcji i jest naprawdę OK
Komentarz
-
-
andrzej111, mam do ciebie wielką prośbę. NIe wstawiaj w MOIM wątku wkółko linków do forum kosmetyka aut, bo nie o to tu chodzi !!!!
Masz coś sensownego do powiedzenia to powiedz, a nie tylko linkuj. To nie jest linkowinia do kosmetyka aut !!!
Także, jeśl masz coś sensownego po powiedzenia, to serdecznie zapraszam.
Ale jeśli masz tylko linkować tematy z kosmetyka aut, to sorry ale daruj sobie !!
P.S.
Jestem jednym ze współzałożycieli fiorum kosmetyka aut razem z Arkiem Freinbergerem i paroma innymi osobami, ale tu jest forum Skody Octavii i wątek o detailingu na tym forum[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 12:38 ]
Zamieszczone przez andrzej111i nielsenaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigandrzej111, mam do ciebie wielką prośbę. NIe wstawiaj w MOIM wątku wkółko linków do forum kosmetyka aut, bo nie o to tu chodzi !!!!
Zamieszczone przez BigJestem jednym ze współzałożycieli fiorum kosmetyka aut razem z Arkiem Freinbergerem i paroma innymi osobami, ale tu jest forum Skody Octavii i wątek o detailingu na tym forum
Trzeba przyznać że figura tam jesteś :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez BigAha, poczytaj ten wątek, bo wypisujesz głupoty !!!Zamieszczone przez Bigmozgi napisał/a:
Podziwiam Was, żeby za płyn do szyb zapłacić 49,99zł
Mozgi jest płyn i PŁYN. Co mi z tego, że mogę kupić Ajax do szyb za 12 zł jeśli po umyciu nim mam kupę smug a woda stoi na szybie??! Wolę dać 45 zł i mie pięknie wyczyszcone szyby oraz wodę zdmuchiwaną z szyby. Straci na tym moja kieszeń ale zyskają oczy i bezpieczeństwo
Zamieszczone przez BigW twoich oczach juz jestem fanatykiem Zymola, Siwsswaxa, Meguiars, Nielsena
Zamieszczone przez BigPrzykładowy zestawik do pielęgnacji lakieru z oferty Meguiars.
1. szampon Gold classZamieszczone przez BigBig:
MeguiarsSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Ja tam nie wiem panowie, ale ja płynu do mycia szyb nie kupie za 50zł :diabelski_usmiech
Clin + papierowy ręcznik i smug nie ma, moglibyśmy stworzyć sobie jakieś oferty do 100, 150, 200zł... które zawierałyby podstawowe kosmetyki i co jakiś czas takie zestawienie aktualizować :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
demmsi, bylo chyba cos takiego napoczatku tego watku, ale faktycznie myslę ze warto by porobić takie przykładowe zestawy zarówno budżetowe jak i takie trochę drożesze
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 18:32 ]
Zamieszczone przez demmsiClin + papierowy ręcznik i smug nie ma
Clin - no o.k. nie jest zły i też szybe umyje, tylko chodzi o to że są lepsze kosmetyki które dodatkowo maja własciwosci hydrofobiczne tzn. odpychają wodę - powodują że zbiera sie ona w małe kropelki i jest zdmuchiwana z szyby podczas jazdy.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashCzy do karchera są jakieś specjalne szczotki do prania foteli
Raz w roku używam tego z moim SE 4001 i z ichszym środkiem do prania RM-519. Jest trochę pracy, ale efekt wysoce zadowalający i żadne białe plamy nie wyłażą.
Zamieszczone przez natashCzym czyścicie czarne plamki (asfalt, smoła) z alufelg i karoserii przy progach
Usuwa nie tylko smołę, ale i klej po naklejkach (np. po winietach odklejanych z szyb) a nawet stearynę ze świeczki zastygniętą na obrusie od teściowej :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez natashi jak to zabezpieczacie na przyszłość
Zamieszczone przez BigZresztą bez glinkowania nakładanie jakiegokolwiek wosku mija sie z celem, gdyz nakładasz go na brudną (pomimo mycia) powierzchnię i po prostu nie bediz edobrze do niej przylegał - to tak jak gdybyś przykleił nakleję do brudnej szyby.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
Komentarz